lidt smør og rasp eller hvedemel til formen
1 tsk bagepulver med let top
200 g hvedemel
2 æg
180 g sukker
150 g blødt smør
50 g hasselnøddekerner
50 g mandler
50 g mørk chokolade
50 g rosiner (evt. udblødt i rom)
Udblød evt. rosinerne i lidt rom.
Hak chokoladen eller riv den groft.
Smut mandlerne og hak dem. Hak hasselnødderne.
Smør formen og drys den med rasp eller hvedemel.
Pisk smør og sukker let og luftigt.
Tilsæt æggene et ad gangen.
Sigt hvedemel og bagepulver over dejen og rør, til det lige akkurat er blandet.
Vend chokolade, rosiner, mandler og nødder i og hæld dejen i den smurte form.
Bag kagen ved 180°C i ca. 50 min. eller til der ikke hænger dej ved en træ-grillpind stukket ned midt i kagen.
Vend kagen ud på en bagerist.
Sandkagen egner sig til pyntning med fx. chokoladeglasur og mandler.