250 g smør
250 g sukker
1 tsk vaniljesukker
4 æg (størrelse 2)
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 appelsin, reven skal af
40 g rosiner
1 spsk rom
2 spsk kakao
65 g mørk chokolade
flormelis til drys
Opvarm ovnen til 180°C.
Rør smør, sukker og vaniljesukker godt sammen.
Tilsæt æggene - et ad gangen.
Rør godt mellem hvert æg. Bland hvedemel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i dejen.
Kom halvdelen af dejen over i en anden skål.
Rør reven appelsinskal, rosiner og rom i den ene portion, og kakao og hakket chokolade i den anden.
Læg skiftevis en skefuld fra hver portion i en smurt randform (1 ¾ l). Glat overfladen ud og sæt kagen i den forvarmede ovn i 50-60 minutter. Mærk med en træ-tandstikker, om kagen er gennembagt.
Lad kagen hvile i formen i ca. 10 minutter, inden den vendes ud på en bagerist til afkøling.
Si eventuelt lidt flormelis over kagen inden servering.
Kagen er fryseegnet.