50 g gær
1 lille tsk salt
½ l. vand
300 g grahamsmel
200 g rugmel
50-75 g hvedemel til æltning og udrulning
Vandet lunes og heri røres gær og salt ud, inde de to slags hvedemel æltes i, dejen røres sammen med en ske. Kom lidt hvedemel på bordet og ælt dejen her, den hæver i skålen, over drys set med lidt hvedemel. i ca. 25 min. plader ne smøres. Dejen æltes om, deles ud i ca. 15 stykker, der hver rulles ud til tynde pandekager, der lægges på de smurte plader , prikkes her eller rulles ud med en ternet kagerulle. Efterhæver 10-15 min. og bager på nederste rille ( en plade ad gangen) ca. 4 min. ved 250 º. Rugkagerne lægges oven på hinanden, efterhånden som de bages, og dækkes med et bagestykke, så at fugtigheden bliver ved dem og brødene forbliver bløde. Er dejlig med smør og ost.