8–10 stk.:
Bunden:
200 g revet rugbrød uden kerner
150 g sukker
5 æg
100 g hakkede mandler
1 spsk maizenamel
1 spsk hvedemel
1 tsk bagepulver
2 spsk kakao.
Fyld:
4-5 spsk. abrikos eller solbærsyltetøj
2-3 dl fløde pisket til skum
Bunden: Æggeblommer og sukker piskes hvidt og luftigt.
Æggehviderne piskes stive og rugbrødet rives.
Revet rugbrød, mandler, maizena, hvedemel, bagepulver og kakao blandes og vendes i æggeblommerne, og de piskede æggehvider vendes i.
Hæld massen i smurte forme, evt. drysset med hvedemel, og bag dem i 30-40 min. ved 200°C.
Tag kagerne ud af ovnen og lad dem stå i 10 min., inden de vendes ud af formene. Lad dem køle af på en rist.
Skær kagerne igennem på langs.
Læg lagene sammen med syltetøj og flødeskum.
Hæld kakaoen i en sigte og ryst den over kagen.
--