4 stk. Tilberedningstid: 15-20 min. Hævetid: ca. 3 timer.
Bagetid: ca. 40 min. Fryseegnet.
#
50 g gær
1 dl vand
4 dl kærnemælk
2 tsk salt
2 spsk kommen
2 spsk margarine
400 g rugmel (61;2 dl)
ca. 350 g hvedemel (6 dl)
vand til pensling
*
1. Udrør gæren i lunet vand.
Tilsæt kærnemælk, salt, kommen, smeltet margarine og rugmel.
2. Rør dejen godt sammen og ælt hvedemelet i lidt ad gangen.
Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i et par timer.
3. Ælt dejen let sammen og del den i 4 portioner.
Rul hver portion til lange tynde brød som lægges på
bagepladen belagt med bagepapir.
Prik dem med en gaffel og lad dem efterhæve i 45-60 minutter.
Pensl brødene med vand og bag dem ved 200 °C i 40 min.