Logo

Ris-spelt-hvedebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 dl ukogt ris
7 dl vand
50 g gær
1 stor tsk salt
4-5 spsk olivenolie
100 g knuste valnøddekerner
100 g rosiner
1 spsk honning
400 g spelthvedemel eller sigtet spelthvedemel
450 g proteinrig hvedemel     
 
Risen koges efter anvisning på emballage.
Den kogte ris tilsættes 7 dl kold vand. Når det er afkølet til ca. 40ºC tilsættes gær salt og honning.
Når gæren er opløst tilsættes de øvrige ingredienser.
Hold lidt hvedemel tilbage, for st se om dejen kan tage det hele.
Ælt godt, til der kommer glutentråde til syne.
Dejen skal have en blød konsistens men ikke klistre.
Dejen deles i 3 og kommes i velsmurte forme.
Hæver ca. 40-45 min.
Bages ved 200ºC på nederste rille i 30-35 minutter. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.879 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her