25 g gær
2 dl mælk
200 g stuetempereret smør
1 spsk sukker
6 dl hvedemel
Fyld:
75 g smør
2 spsk sukker
2 tsk vaniljesukker
Pensling: æg
Pynt:
1 dl flormelis
1 spsk vand
Smuldr gæren ud i skålen.
Tilsæt mælken, og rør til gæren er opløst.
Tilsæt fedtstoffet i små klumper, sammen med sukker og hvedemel.
Ælt det hurtigt sammen.
Rul dejen ud til en firkant på 40x40 cm.
Skær dejen i firkanter på 8x8 cm.
Rør fyldet sammen. Læg lidt fyld på hvert dejstykke.
Buk hjørnerne op omkring fyldet.
Læg bollerne i små papirsforme, og stil dem på en bageplade.
Lad dem hæve tildækket i ca. 2 timer, ved stuetemperatur.
Pensl med sammenpisket æg.
Bages ved 250° i 5 - 8 min. midt i ovnen.
I varmluftovn 200° i ca. 8 min.
Tips: Frys de færdige boller, men uden glasur - eller ubagte efter
hævning. Bages som normalt.