Lagkager - under marcipanen gemmer sig en kage med lækkert fyld
Arbejdstid: 45 min. Bagetid: 8 min. Afkøling: 1-2 timer. Fryse-egnet
Kagebunde:
3 æg
125 g sukker (1 ½ dl)
50 g hvedemel (knap 1 dl)
50 g kartoffelmel (¾ dl)
½ tsk bagepulver
Creme:
4 blade husblas
3 æggeblommer
3 spsk flormelis
1 stang vanilje
3 ½ dl piskefløde
50 g mandler
Pynt:
250-300 g marcipan
grøn frugtfarve
evt. flormelis
Bunde:
Pisk æg og sukker tykt og skummende.
Bland de to slags hvedemel og bagepulver og vend det forsigtigt i.
Fordel dejen i 2 smurte lagkageforme, ca. 23 cm i diameter.
Bag bundene 6-8 min. ved 225ºC.
Vend dem ud på en rist for at afkøle.
Creme:
Udblød husblasen i koldt vand.
Pisk æggeblommer og flormelis godt.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud i æggemassen.
Knug husblasen fri for vand og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Lad den blive håndvarm.
Rør den i en tynd stråle i æggemassen.
Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt i æggeblandingen, når den begynder at tykne.
Bland de smuttede, hakkede mandler i.
Beklæd en skål med plastfilm.
Læg den ene lagkagebund i skålen.
Kom cremen på og dæk med den anden bund.
Stil kagen koldt 1-2 timer.
Vend den buede kage ud på et serveringsfad.
Ælt marcipanen sammen med grøn frugtfarve og evt. flormelis.
Rul marcipanen ud mellem plastfilm.
Dæk kagen med marcipan og sigt flormelis over.
Pynt evt. med marcipanblomster og marcipanblade.