Logo

Prikkende cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Prikkende cupcakes

Er man heldig, kan man stadig finde slik, der 'prikker' på tungen, når små luftbobler eksploderer. Server kagerne for børn og se deres overraskede ansigter!

 

18 cupcakes:

225 g usaltet smør

225 g sukker

225 g hvedemel

2 ½ tsk bagepulver

4 æg

1 tsk vaniljeekstrakt

Glasur: og pynt

115 g usaltet smør

225 g flormelis, sigtet

1 tsk vaniljeekstrakt

2 poser 'prikkende' slik med frugtsmag

 

Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.

Rør alle ingredienser kagerne sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter.

Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.

Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.

Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.

Lav glasur: Rør smør, flormelis og vanilje sammen i en skål, til det er glat.

Smør glasuren på kagerne og drys med det 'prikkende' slik.

Opbevar kagerne uden glasur og pynt i en lufttæt beholder i op til 2 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.

 

Variationer:

 

Prikkende cupcakes med ingefær

Følg basisopskriften.

Tilsæt 1 tsk stødt ingefær og 3 spsk kandiseret ingefær til dejen, når den er rørt sammen.

 

Prikkende cupcakes med kirsebær

Følg basisopskriften.

Tilsæt 100 g hakkede kandiserede kirsebær til dejen, når den er rørt sammen.

 

Prikkende cupcakes med ananas

Følg basisopskriften.

Tilsæt 100 g hakket tørret ananas til dejen, når den er rørt sammen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.467 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her