(ca. 10 små pizzaer)
Det er ikke nødvendigt altid at have fyld på pizzaen. Selve dejen, der som regel fungerer som en slags 'tallerken' for tomat, kød, grønsager og ost, smager fantastisk blot med olivenolie, rosmarin og salt. En brødoplevelse, man ikke må gå glip af.
30 g gær
6 spsk olivenolie
6 dl vand
1 tsk salt
775-900 g hvedemel
olivenolie til pensling
salt og rosmarin
Varm vand og olivenolie op, til det er lunkent. Rør gæren ud i væsken. Tilsæt salt og det meste af melet. Der må ikke komme for meget hvedemel i. Dejen skal være meget smidig, glat og let at arbejde med. Lad den hæve under film eller et klæde på et lunt sted i ca. 1-2 timer. Skær dejen i ca. 10 stykker og tril dem til små kugler, som skal hvile under et fugtigt klæde i køleskabet i ca. 2 timer. Dejen tages ud, 1 time før brødene skal bages. Når dejen har fået stuetemperatur, rulles kuglerne ud til små flade pizzaer på et meldrysset bord.
Læg pizzaerne på smurte bageplader. Brødene pensles med oliven og drysses med salt og rosmarin. Bages i en varm ovn, 275-300°, i ca. 5 min. Spises med det samme.
Pizza bianco med squash og pesto
Før pizzaerne bages, pensles de med olivenolie. Læg tynde squashskiver og pesto ovenpå Bages i ovnen ved 200° i ca. 10-15 min.