Logo

Petit four

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Disse petit four er lavet af sukkerbrødsdej. Denne dej kan også bruges til lagkagebunde og roulade.

Sukkerbrødsdej:
4 æg
1 dl sukker
2 ½ spsk Maizena
1 dl hvedemel

Pisk æg og sukker til stift skum.
Pisk Maizenamelet i det stive skum.
Rør forsigtigt melet i uden at luften går ud af skummet.
Beklæd en bageplade med bagepapir. Hæld dejen ud på bagepapiret.
Bag bunden ved 200ºC til den er lysebrun – ca. 8 minutter.
Vend straks kagen ud på et nyt stykke bagepapir.

Petit four:
150 g abrikosmarmelade
250 g marcipan
evt. 50 g flormelis
200 g mørk chokolade

Smør et jævnt lag abrikosmarmelade på undersiden af kagen.
Rul marcipanen ud, så den har samme størrelse som kagen. Hvis marcipanen er meget klistret, kan man ælte den med lidt flormelis. Det er lettes at udrulle marcipanen ved at lægge marcipanen i en frysepose og rulle den ud med en kagerulle.
Læg marcipanen ovenpå abrikosmarmeladen på kagen.
Sæt evt. kagen i køleskabet for at trække i ca. 1 time.
Imens kan chokoladen tempereres.
Vend kagen ud på bordet, så marcipanen er nederst.
Udstik petit fours til små cirkler eller skær små kvadrater ud på 2x2 cm.
Overtræk med tempereret mørk chokolade.
Pynt evt. med lidt kandiserede violer, nødder eller lignende.

Temperering af mørk chokolade:
Hak chokoladen groft.
Smelt 9/10 af chokoladen over vandbad og under omrøring.
Varm chokoladen op til 48-50ºC.
Tag den smeltede chokolade af varmen.
Rør den sidste 1/10 i.
Rør i chokoladen indtil den er afkølet til 28-29ºC.
Sæt skålen over vandbadet igen til temperaturen er 31ºC.
Nu er chokoladen tempereret og klar til brug!
--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 5.152 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her