Dej:
300 g hvedemel
200 g smør/ margarine
2 spsk sukker
2 æg
50 g gær
Fyld 1:
Remonce (smør og sukker pisket kraftigt til skum)
Snittede hasselnødder
Hakket chokolade
Fyld 2:
Brun farin
smør
kanel
Smør og sukker smuldres, æg og gær tilsættes, dernæst hvedemel (kom ikke alt melet i på en gang, start med halvdelen og kom dernæst resten lidt efter lidt i).
Ælt det godt sammen til dejen bliver lind.
Hæv i 30 minutter.
Deles i lige store klumper, rulles ud i aflange plader på 15 cm og 3 mm
tykke, brug rigeligt med hvedemel på bordet.
Læg fyldet i midten, enten fyld 1 eller 2 eller lidt af hver. Luk og lad hæve i 1-4 timer.
Pensl med æg og drys med perlesukker og/eller nødder.
Bages ved 200ºC til de er gyldne, ca. 30 min..
Tips: Kan også stilles i køleskabet i op til 2 døgn hvis det er nødvendigt at lave den på forhånd.