Glutenfrit mel kan bruges til mange ting. Køb det i specialbutikker eller helsekostforretninger. Tilsæt lidt mere væde end normalt - det suger til sig.
12 cupcakes:
300 g glutenfrit mel
175 g sukker
1 ½ spsk bagepulver
1 knsp salt
2 æg, letpiskede
4 spsk usaltet smør, smeltet
3 dl mælk
1 tsk vaniljeekstrakt
150 g grofthakkede pekannødder
100 g hakkede dadler
Varm ovnen op til 200°C og smør en muffinform med 12 huller.
Bland mel, sukker, bagepulver og salt i en skål.
Pisk æg, smør, mælk og vanilje sammen i en stor skål.
Tilsæt de tørre ingredienser og rør, til det er næsten blandet.
Fold pekannødder og dadler i.
Fordel dejen i formen og bag kagerne i 20 minutter.
Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter.
Vip kagerne ud af formen og lad dem køle af på en rist.
Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.
Variationer:
Cupcakes med citrusskal- glutenfri
Følg basisopskriften. Erstat dadlerne med 100 g revet skal fra forskellige usprøjtede citrusfrugter.
Cupcakes med abrikos - glutenfri
Følg basisopskriften. Erstat dadlerne med 100 g hakkede tørrede abrikoser.
Cupcakes med mørk sirup - glutenfri
Følg basisopskriften. Ude lad sukker og erstat mælkeblandingen med 4 spsk mørk sirup og 4 spsk honning.