100 g smør
1 tsk kardemomme
2 æg
½ tsk ingefær
1 ½ dl sukker
2 tsk stødt nelliker
4 ½ dl hvedemel
1 dl piskefløde
smør og rasp til formen
2 tsk bagepulver
1 dl tyttebær
1 ½ dl farin
2 tsk kanel
Smelt fedtstof ved svag varme og lad det køle en smule af.
Pisk æg og sukker hvidt og luftig.
Bland de tørre ingredienser med krydderierne og rør dem ned i æggemassen sammen med fløde og tyttebærsyltetøj.
Tilsæt det smeltede smør og rør rundt.
Pensl en form, ca. 1 ½ l, med smeltet fedtstof og drys rasp i den.
Hæld dejen i formen og bag kagen ved 175°C i ca. 1 time.
Tag kagen ud af ovnen og lad den stå i 10 min inden du vender den ud.
Lad den derefter afkøle under et viskestykke.