Logo

Panna cotta med passionsfrugtsauce cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Panna cotta  med passionsfrugtsauce cupcakes

Panna cotta er en italiensk æggecreme; navnet betyder direkte oversat "kogt fløde". Teknisk er denne opskrift ikke en ægte panna cotta, da cremen bliver stivnet med husblas i stedet for æggeblommer. Men den er nem at lave, nem at få til at lykkes og meget lækker med sin passionsfrugtsauce eller blot en enkel frugtsauce efter eget valg. Hvis du har nogle kageforme med motiver i toppen som her (solsikker, roser et lign.), bliver resultatet utrolig flot.

 

8-10 stk. cupcakes:

Panna cotta:

3 dl piskefløde

1 ¾ dl sødmælk

150 g hvid chokolade i små stykker

50 g sukker

2 tsk husblaspulver

1 spsk vand

 

Passionsfrugtsauce

120 g passionsfrugtkød

2 ½ dl sød hvidvin, fx sauternes eller muscat

50 g sukker

 

A. Bland piskefløde, mælk, chokolade og sukker i en gryde, og varm langsomt op, mens du hele tiden rører, til du har en glat masse. (Den må ikke koge).

 

B. Varm husblas og vand i en skål over en gryde med simrende vand eller

i mikroovn.

Rør rundt, til husblassen er opløst, og pisk den i chokolade­blandingen.

 

C. Fordel chokoladecremen i 8-10 silikonekageforme, og sæt dem i køle­skabet i ca. 3 timer, til cremen er stivnet.

 

D. Bland passionsfrugtkødet, vin og sukker i en lille gryde, og bring det i kog. Dæmp varmen, og lad saucen simre i ca. 10 minutter uden at røre i den, til den er kogt ca. ⅓ ind.

Tag saucen væk fra varmen, og køl den af.

 

Vend panna cotta-kagerne ud på tallerkener, og server dem med  passionsfrugtsaucen.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.536 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her