Dej:
4 æg
200 g hvedemel
75 g sukker
½ vaniljestang
2 dl mælk
1 ½ dl øl
¾ dl appelsinsaft
1 tsk salt
100 g smeltet smør
Hasselnøddecreme:
3 æggeblommer
½ l mælk
50 g sukker
½ vaniljestang
40 g Maizena
150 g hasselnøddekerner
3 æggehvider
Æggene piskes sammen. Melet sigtes i, og det piskes sammen.
Sukker og vaniljekorn piskes i og mælk, øl og appelsinsaft piskes i efter hinanden.
Derefter tilsættes salt, og det smeltede smør piskes i til sidst.
Pandekagerne bages tynde med lidt smør på panden, til de er sart lysebrune.
Til fyldet piskes æggeblommer, mælk, sukker og vanilje samt Maizenamel sammen i en gryde, som sættes over svag varme.
Der piskes hele tiden, til det bliver cremeagtigt.
Cremen må ikke koge, da den let kan skille.
Cremen hældes igennem en sigte og stilles til afkøling.
Nødderne sættes i en forvarmet ovn ved 200ºC i 6-8 min.
Nødderne tages ud, og den tynde skal kan let pilles eller rystes af. Derefter hakkes nødderne meget fint og vendes i cremen.
Æggehviderne piskes stive og vendes i cremen.
Fyldet fordeles på pandekagerne.
De foldes sammen og drysses med flormelis.
Pandekagerne kommes i en forvarmet ovn ved 250ºC.