3 æg
40 g sukker
125 g hvedemel
4 dl mælk
salt
4 æbler
smør
flormelis
Æggene piskes med sukker og tilsættes lidt efter lidt hvedemel, til man ikke mere kan drive piskeriset rundt Æg, hvedemel og sukker skal med andre ord være en meget fast ting.
Så kører vi den anden vej. Tilsæt mælk lidt efter lidt, så der ikke kommer klumper, ca. 3-4 dl Mærk på dejen med to fingre. Den skal være til at føle på. Ikke som mælk, ikke som klister, men den skal lige hænge sammen. Jo tyndere des bedre. Vask 4 æbler, skær bund og top af og stik kærnehuset ud. Skær æblerne i 112 cm tykke skiver. Varm panden op med olie eller smør, eller en blanding af begge dele. Hæld pandekagedej i. Læg skiver af æbler ned i dejen og vend pandekagen, hvor æbleskiverne nu har "bidt sig fast".
Bag færdig og læg pandekagerne på en bageplade med papir, så kan de alle sammen varmes i ovnen på en gang. Serveres drysset med flormelis og flødeis.
Flødeis
2 dl pasteuriserede æggeblommer
165 g sukker
8 dl piskefløde
Æg og sukker piskes godt sammen. Piskefløde tilsættes, flydende eller som skum, og iscremen fryses i ismaskinen.
Har man ikke en ismaskine sættes iscremen direkte i fryseren til den er fast Det tager ca. 6 timer. For at undgå iskrystaller røres iscremen igennem et par gange undervejs.