Brug påskefarver og pynt kagerne, som om de var påskeæg med farvede sukkerkugler, minislik, udstukne figurer el. lign. Lad børnene få frit spil, og lad dem dekorere deres egne kager.
18 stk. cupcakes:
75 g hvedemel, sigtet
fintrevet skal af 1 lille citron
6 æggehvider
1 knivspids salt
200 g sukker
Påskeægsglasur:
450 g købe-fondant eller brug opskriften på fondant på side 142
evt. sukkerlage
frugtfarve
Pynt
farvede sukkerkugler og krymmel
påskemotiver
A. Varm ovnen op til 180°C.
Bland mel og citronskal, og stil det til side.
B. Pisk æggehviderne med salt, til de er stive - men de skal stadig være lidt "fugtige".
Pisk sukkeret i lidt efter lidt, og vend forsigtigt melet i med et piskeris.
Sigt melet i, for så kan du tilsætte det langsomt, så æggehvideskummet ikke falder sammen.
Bland ikke for meget, dejen er fantastisk - som marengs.
C. Fordel dejen i papirformene ved hjælp af 2 spiseskeer, så de er godt halvt fyldte.
Bag kagerne i 15-20 minutter, til de er gyldne og føles elastiske ved et let tryk.
Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
D. Lav den købte fondant efter anvisningerne på pakken eller følg en af fondant-opskrifterne.
Det vil måske betyde opvarmning enten i en skål over en gryde simrende vand eller i mikroovn, til fondanten netop er smeltet.
Hvis den varmes for meget, vil den skinnende overflade ødelægges og strukturen ændres.
Tilsæt sukkerlage, til konsistensen er, som du vil have den, og fordel glasuren i skåle alt efter, hvor mange farver du vil bruge.
Tilsæt frugtfarve, til du er tilfreds med farven.
Dyp kagerne i fondanten, eller smør den på med en kniv.
Pynt med farvede sukkerkugler og påskemotiver.