VAFFELDEJ:
150 g smør eller margarine
150 g sukker
3 æg
1 appelsin, den revne skal
6 spsk appelsinsaft
1/8 liter vand - ca.
175 g hvedemel
1 ½ tsk bagepulver
fedtstof til vaffeljernet
MANDARINFLØDESKUM:
¼ liter piskefløde
2 spsk sukker
2 spsk grand Marnier
lidt fintreven appelsinskal
4 spsk mandarinstykker (fra dåse)
Dej: Fedtstof røres sammen med æg og sukker, helst med en el-mixer, så æggemassen bliver luftig. Tilsæt reven appelsinskal og -saft.
Rør skiftevis hvedemel/bagepulver og vand i æggemassen og vend til sidst de stiftpiskede hvider i. Bag vaflerne til de er gyldne og sprøde, og servér med mandarinflødeskum:
Pisk fløden og smag til med sukker, Grand Marnier og appelsinskal. Til sidst tilsættes de snittede mandarinstykker