Kan bages som kringle, stang, boller eller "wienerbrød". Smager som da "mor" serverede sine lækre ... du ved nok.
#
50 g gær
1 æg
200 g margarine
300 g hvedemel
1 kop vand (1 kop er 2,4 dl)
Fyld:
75 g margarine
75 g flormelis (eller sukker)
evt. lidt mandelessens
*
Rør gæren ud i lunken vand, fx ½ kop
Tilsæt æg, margarine og hvedemel.
Ælt dejen sammen, tilsæt resten af vandet - til dejen er rigtig.
Rul den ud på bordet.
Kom fyldet på og luk enderne og siderne sammen til en kringle, lang stang eller hvad hvad du lyster.
Flyt over på en smurt plade eller plade med bagepapir.
Lad det hvile/hæve i 30 min.
Bages ved 200 °C i ca. 30 min.
Afkøl bagværket på en rist, og dig selv, ja, sikkert ....
Tips: Hvedemel suger ikke ens mængde vand, så "en lille kop" må række.
(Nu er "Mors" bagværk tilpasset idag)