250 g hvedemel
125 g smør eller margarine
50 g sukker
25 g gær
1 æg
¼ dl mælk
1 æg + 10 g hakkede mandler til pynt
Fyld / remonce af:
100 g mørk farin
100 g blødgjort smør eller margarine
1 tsk kanel
Glasur:
100 g flormelis
1 ½ spsk varmt vand
Gæren opløses i den kolde mælk, og de øvrige ingredienser æltes i til en
ensartet dej, der deles i to lige store dele og formes til kugler, som
hviler et par minutter.
Hver kugle rulles derefter ud til et stykke på 20x35 cm.
Langs midten af dejen fordeles remoncen, der smøres godt ud, hvorefter dejen rulles sammen fra den brede side, som en roulade.
De pølseformede deje anbringes på en smurt bageplade, hvorefter de
trykkes flade og snittes en gang på langs med den skarp kniv, så dejen
åbner sig under bagningen.
Pensles med et sammenpisket æg og drys med hakkede mandler.
Hæver tildækket på et lunt sted, til dobbelt størrelse.
Bages på ovnens midterste rille ved 250ºC i ca. 12 minutter.
Lad kanelstængerne afkøle før du smører glasur på.