300 g hvedemel
200 g smør
50 g sukker
2 æg
50 g gær
1 spsk lunken vand
Fyld:
75 g margarine
75 g sukker
50 g sukat
50 g rosiner
50 g knuste makroner
Pynt:
æggestryggelse
groft sukker
Gæren opløses i æggene og det lunkne vand, hvorefter hvedemel tilsættes, og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket.
Form dejen til en pølse, der rulles eller klappes ud til et stykke på ca 15 cm's bredde og 85 cm's længde.
Langs midten af dejen anbringes remoncen, der smøres godt ud, og ovenpå lægges rosiner, sukat og de knuste makroner.
Dejens sider foldes mod midten, lidt ind over hinanden, anbringes på en smurt plade som krans eller kringle og efterhæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket.
Stryges med æggestryggelsen, drysses med groft sukker og bages i forvarmet ovn på midterste rille ved 220°C i ca 12 min.