En lækkerbisken som man bør unde sig selv en dag. Og den kan
nydes uden dårlig samvittighed, for den giver ikke ret mange kalorier •
Festligt • Hytteost og mager flødeost giver få kalorier • Kaffe tilfører meget
smag.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 1 time og 15 min. 16 stk.
# Råvarer til Mokkatærte
3½ dl revne tørre chokoladekiks eller kager
2 spsk smeltet smør eller margarine + fedtstof til formen
400 g hytteost
400 g mager flødeost, fx Philadelphia
3 dl sukker
1 dl kakao
½ dl hvedemel
2 æg
2 æggehvider
½ dl stærk kold kaffe
GARNERING:
hindbær, chokoladeblade og flormelis
*
Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 150 °C og smør en form (22 cm i diameter) med
fedtstof.
Bland de revne chokoladekiks, smeltet fedtstof og 1 spsk
vand i en skål.
Pres blandingen ned i formens bund og bag i 15 min.
Lad svale på en rist.
2 Anvend foodprocessoren med kniven monteret og mix hytteost
og flødeost til blandingen er luftig.
Tilsæt sukker, kakao og mel og rør så æggene og derefter
æggehviderne i - en ad gangen.
Kør til blandingen er glat og ensartet.
Rør kaffen i og hæld blandingen over tærtebunden.
3 Bag i 1 time.
Sluk for ovnen og lad tærten svale med ovnlågen på klem.
Skær tærtens kant løs med en kniv.
Tag tærten ud af formen og garner med hindbær, chokolade
blade og flormelis.
Tips & råd
Variation: Frys tærten i 4 timer og server den frossen eller
let optøet.
Chokoladeblade: Smelt lidt blokchokolade i vandbad. Pensl
den smeltede blokchokolade på et grundigt vasket og tørret blad. Resultatet
bliver bedst, hvis bladene har tydelige årer.
Læg de penslede blade på et svalt sted. Lad chokoladen
stivne helt.
Træk så bladene fri af chokoladen.
Sørg for at dine fingre er kolde, ellers smelter chokoladen.
Begynd ved stilkenden af bladet.
Dekorer med chokoladebladene straks, eller lad dem ligge i
køleskabet til de skal bruges.
PR. PORTION: Energi: Kcal 226 = kJ 949
Kulhydrat 26 g Protein 8 g Fedt 10 g (40%) Fibre 1 g