Logo

Mokkatærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mokkatærte

 

En lækkerbisken som man bør unde sig selv en dag. Og den kan nydes uden dårlig samvittighed, for den giver ikke ret mange kalorier • Festligt • Hytteost og mager flødeost giver få kalorier • Kaffe tilfører meget smag.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 1 time og 15 min. 16 stk.

 

# Råvarer til Mokkatærte

3½ dl revne tørre chokoladekiks eller kager

2 spsk smeltet smør eller margarine + fedtstof til formen

400 g hytteost

400 g mager flødeost, fx Philadelphia

3 dl sukker

1 dl kakao

½ dl hvedemel

2 æg

2 æggehvider

½ dl stærk kold kaffe

GARNERING:

hindbær, chokoladeblade og flormelis

*

 

Fremgangsmåde:

1 Sæt ovnen på 150 °C og smør en form (22 cm i diameter) med fedtstof.

Bland de revne chokoladekiks, smeltet fedtstof og 1 spsk vand i en skål.

Pres blandingen ned i formens bund og bag i 15 min.

Lad svale på en rist.

 

2 Anvend foodprocessoren med kniven monteret og mix hytteost og flødeost til blandingen er luftig.

Tilsæt sukker, kakao og mel og rør så æggene og derefter æggehviderne i - en ad gangen.

Kør til blandingen er glat og ensartet.

Rør kaffen i og hæld blandingen over tærtebunden.

 

3 Bag i 1 time.

Sluk for ovnen og lad tærten svale med ovnlågen på klem.

Skær tærtens kant løs med en kniv.

Tag tærten ud af formen og garner med hindbær, chokolade blade og flormelis.

 

Tips & råd


Variation: Frys tærten i 4 timer og server den frossen eller let optøet.


Mokkatærte 

Chokoladeblade: Smelt lidt blokchokolade i vandbad. Pensl den smeltede blokchokolade på et grundigt vasket og tørret blad. Resultatet bliver bedst, hvis bladene har tydelige årer.

Læg de penslede blade på et svalt sted. Lad chokoladen stivne helt.

Træk så bladene fri af chokoladen.

Sørg for at dine fingre er kolde, ellers smelter chokoladen.

Begynd ved stilkenden af bladet.

Dekorer med chokoladebladene straks, eller lad dem ligge i køleskabet til de skal bruges.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 226 = kJ 949

Kulhydrat 26 g Protein 8 g Fedt 10 g (40%) Fibre 1 g

 


 

 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.177 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her