Dejlige, sunde brød til madpakker og mellemmåltider.
Arbejdstid: 45 min. Hævetid:1½-2½ time. Bagetid: 20 min.
Fryse-egnet. (12-14 brød)
#
25 g gær
½ l vand
3 spsk honning eller sirup
3 spsk hørfrø
2 tsk salt
400 g rugmel
200 g speltmel eller-hvedemel
75 g flager (rug, spelt eller havre)
*
Rør gæren ud i lunkent vand (maks. 37 °C).
Tilsæt honning eller sirup, hørfrø, salt og de to slags mel.
Ælt dejen godt igennem og lad den hæve 1-2 timer.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 2 stykker.
Form dem til pølser og del hver pølse i 6-7 stykker.
Pensl dem med vand og tril dem evt. i flager.
Sæt dem på et par bageplader med bagepapir og lad dem hæve
tildækket i 30 min.
Varm ovnen op til 225 °C varmluft.
Sæt pladerne i ovnen, skru ned til 200 °C og bag de små
rugbrød ca. 20 min.
Lad dem afkøle på en rist.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin