Dej:
25 g gær
40 g margarine
5 spsk mælk
1 æg
1 spsk sukker
lidt salt
4 dl hvedemel
Fyld: 60 g nougat
Pensling: ½ dl mælk
Til drys: 1 spsk perlesukker
Læg bagepapir på en bageplade
Tænd ovnen på 225ºC
Mål alle varer af.
Smuldr gæren i en stor skål.
Kom margarinen i en kasserolle. Tag kasserollen af og hæld mælk i.
Mærk med en finger om blandingen er tilpas lun.
Hæld margarinen-mælkeblandingen over gæren og rør godt.
Kom ægget i skålen og rør.
Kom sukker og salt i skålen.
Kom 2 dl hvedemel i skålen og rør godt.
Kom LIDT EFTER LIDT resten af melet i skålen.
Ælt dejen færdig på bordet.
Rul dejen ud til en cirkel, der er 30 cm i diameter.
Del cirklen i 12 stykker.
Fordel nougaten på de 12 trekanter og rul trekanterne sammen til horn.
Sæt hornene på bagepladen og læg en plastikpose over.
Lad dem hæve i 10 minutter.
Pensl hornene med mælk og drys med perlesukker over.
Bag hornene midt i ovnen i 12 minutter ved 225ºC.
Tag hornene ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.
Det er en lækker opskrift, som er et godt supplement til julesmåkagerne