Chokolade og kaffe er et uimodståeligt par. Disse kager med cremefraiche vil være en gourmetafslutning på et gourmetmåltid.
16 stk. alm., 8 stk. jumbo eller 40 stk. mini cupcakes:
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
75 g kakao
200 g lyst rørsukker
3 spsk cappucinopulver (du kan også bruge espresso- eller endda koffeinfrit kaffepulver)
125 g smør, smeltet og afkølet
2 æg, let sammenpiskede
2 ¼ dl cremefraiche
Chokoladeflødeskum:
2 ½ dl iskold piskefløde
3 spsk sukker
1 spsk kakao + ekstra til drys
1 spsk cappucinopulver (du kan også bruge espresso- eller koffeinfrit kaffepulver)
chokolademokkabønner til pynt
A. Varm ovnen op til 180°C.
Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål. og stil dem til side.
B. Pisk smør, æg og cremefraiche sammen i en anden stor skål.
Hæld blandingen i de tørre ingredienser, og rør hurtigt med en træske, til du ha en glat dej.
C. Fyld papirformene ca. ⅔ op med dej, og bag kagerne i 15-20 minutter, eller til en tandstikker, stukket ind i midten, kommer ud uden dej.
Tag de ud af ovnen, og lad dem køle af.
Chokoladeflødeskum:
Kom piskefløde, sukker, kakao og kaffepulver i en stor skål, og rør det sammen. Dæk skålen til. og sæt den i køleskabet i ca. 1 time, til kakao og kaffepulver er opløst.
Pisk det til stift flødeskum med en elpisker.
Dæk de kolde kager med flødeskummet lige før serveringen.
Drys kakao over dem, og pynt hver kage med en chokolademokkabønne.
Tips: Server kagerne til en lille kop espresso.