Tærtebund:
1 tærtebund
Melontærte:
3 cantalup-meloner ca 600 g
1 spsk citronsaft
25 g stødt melis
30 g husblas
Halvér melonerne og kassér kernerne.
Skær de to meloner i kvarter.
Stik et par dusin kugler ud af de halverede meloner til senere pynt. Skær resten af melon kødet fri af skallerne med en bred ske.
Undgå at der kommer skal med.
Stryg melonkødet gennem en sigte.
Tilføj citronsaften, rør rundt og sæt til afkøling i køleskabet.
Udblød husblasen med lidt koldt vand.
Gør melonkødet fri af kvarterne - undgå også her skalrester.
Kog kødet ind i en kasserolle med lidt sukker.
Efter en halv snes minutter er overflødig væde fordampet.
Rør konstant.
Lad husblasen dryppe af og tilføj den til kasserollen.
Rør til den er helt opløst. Lad kasserollen køle af.
Melonmassen fordeles over tærten, som afkøles et par timer i køleskab
før serveringen for at fyldet kan blive stift.
Pynt med melonkugler og servér kold.