100 g mandler
1 ½ dl flormelis
3 spsk hvedemel
2 ½ spsk appelsinsaft
reven skal af ½ appelsin
75 g smør
Smut og hak mandlerne.
Bland mandler, flormelis og hvedemel i en skål.
Tilsæt appelsinsaft og reven skal.
Smelt fedtstoffet og lad det køle.
Bland fedtstoffet i dejen.
Rør til det er ordentligt blandet.
Dæk skålen med plastfolie og lad det stå koldt i 2 timer.
Kom små klatter af dejen på en plade, der er beklædt med bagepapir. Bred dejen lidt ud.
Bag flanene ved 175°C i ca 10 min på midterste rille.
Lad flanene køle noget, inden du forsigtigt løfter dem af med fx.
en stegespade.
Bøj evt. kagerne over en rund stok.
Lad derefter flanene blive stive, inden du rører ved dem.
Servér dem nybagte, så de ikke mister deres sprødhed.