Logo

Mandel-appelsinkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mandel-appelsinkage

Kagen er uden smør, men med masser af mandler og en frisk smag af appelsin. God til en kop kaffe, der f.eks er tilsat lidt knust kardemomme, som man gør i Israel.


2 usprøjtede appelsiner

250 g mandler

200 g sukker

1 spsk bagepulver

6 æg


Vask appelsinerne grundigt, kom dem i en gryde, hæld vand på så det dækker appelsinerne og bring dem i kog.

Kog for svag varme under låg ca. 2 timer, til de er helt møre.

Tænd ovnen på 190°C .

Halver appelsinerne og fjern kernerne.

Skær appelsinerne i grove stykker.

Hak mandlerne i en foodprocessor og tag dem op af beholderen.

Purer derefter appelsinerne i foodprocessoren.

Kom mandlerne tilbage sammen med sukker, bagepulver og æg og bland det hele godt.

Kom det i en springform (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir eller smurt med smør og drysset med mel.

Bag kagen ca. 1 time midt i ovnen.

Lad den køle af før du tager den ud af formen.

Server den i små stykker f.eks med lidt appelsinfileter vendt i rørsukker.


Tips: Når man koger de hele appelsiner, kan man evt. koge dobbelt portion og fryse halvdelen ned.

 

Frugt pr. person: ca. 50 g

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.969 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her