50 g gær
2 dl mælk
½ dl sukker
6-7 dl hvedemel
150 g blødt smør eller margarine
1 æg
flormelis
Fyld:
100 g smør eller margarine
½ dl sukker
1 tsk vaniljesukker
Smuldr gæren i en skål, hæld kold mælk over og rør rundt.
Tilsæt sukker og hvedemel lidt ad gangen, og arbejd fedtstof i dejen
med en elpisker.
Drys lidt med over og lad dejen hæve i 10 minutter
Læg dejen ud på et melet bord og ælt den smidig.
Del den i 2 stykker og rul hver del ud til rektangulære plader, 20x40 cm.
Skær 16 trekanter ud af hver plade.
Rør fedtstof, sukker og vaniljesukker sammen til fyldet og fordel det
på trekanterne.
Buk dejen over fyldet og læg bollerne i papirsforme.
Lad dem hæve til dobbelt størrelse, ca. ½ time
Pisk ægget sammen og pensl bollerne.
Bages ved 225°C i ca. 10 minutter.
Lad bollerne blive kolde og sigt flormelis over.
Server bollerne varme.
Tips: Den lange hævetid skyldes at dejen skal koldhæve, det vil sige
hæve med kold dejvæske.