13. december er Luciadag og derfor er det jo oplagt at bage
Luciabrød. Herhjemme bliver de nydt mens den mindste af drengene synger Luciasangen.
Luciabrød
# Ingredienser
50 g gær
150 g smør
½ tsk salt
125 g sukker
1 g safran (eller 1-2 tsk gurkmeje)
1 æg
1 dl rosiner (samt lidt til pynt)
900 g hvedemel
Æg til pensling
*
Fremgangsmåde
Smelt smør i en gryde og kom mælken ved.
Kom den lillefinger varme mælk/smør op i en røreskål til
smuldre gær heri.
Tilsæt salt, sukker, æg safran (eller gurkemeje) og
rosisner, rør rundt.
Tilsæt nu mel og ælt dejen til den er blød og smidig.
Dejen skal nu hæve 1 time.
Form nu dejen til forskellige figurer.
Efterhæver nu 30 minutter, tildækket.
Pensles med æg og pyntes med rosiner.
Bages ved 200 °C varmluft i 15 minutter.
Rigtig god Luciadag og bag.