Bund
18 digestive-kiks
125 g smeltet smør
Fyld
2 æsker flødeost med smag af grønt eller neutral
2 dl cremefraice
revet skal af 2 citroner (vaskede) eller 1 spsk vaniljesukker
flormelis efter smag
Pynt:
fintstrimlet citron eller appelsin
Kiksene knuses, gerne i en plastikpose med en kagerulle, de skal være fint smuldrede.
Derefter blandes de knuste kiks med det smeltede smør, og en rund
velsmurt form med løs bund, ca. 21 cm i diameter, beklædes med
kiksmassen, der trykkes godt fast til bund og sider.
Stilles koldt, gerne i fryseren.
Derefter blandes fyldet, og det smages godt til, der er mange slags
smag, lige fra flødeost med smag, en lidt stærkere ost til mere neutral.
Massen smages til med citron eller vanilje, og flormelis.
Fyldet kommes i kiksformen. Pynten kan være klippet grønt eller blot
strimler af citron eller appelsin.
Denne ostekage er let, frisk og god til frisk frugt.