100 g smør eller margarine
2 ½ dl hvedemel
2 spsk vand
Citroncreme:
1 ½ dl sukker
2 ½ dl vand
2 spsk hvedemel
3 æggeblommer
1 spsk smør eller margarine
reven skal af 2 citroner
4-5 spsk citronsaft
Marengs:
3 æggehvider
6 spsk sukker
Hak smør og hvedemel sammen til en grynet masse, evt. med en elpisker.
Tilsæt vand og rør det til en smidig dej.
Lad det hvile koldt et øjeblik.
Rul dejen ud så den kan dække formens bund og kanter.
Læg den hurtigt over i formen.
Tryk dejen til i bunden og op ad kanterne.
Prik dejen i bunden med en gaffel og forbag den ved 200°C i ca. 20
minutter.
Lad den afkøle.
Bland alle ingredienserne til citroncremen i en rustfri kasserolle.
Lad det koge op under omrøring.
Hæld den varme creme i den forbagte bund.
Pisk æggehviderne til hårdt skum og vend sukkeret i.
Bred marengsen over pien.
Bag den ved 150°C i ca 10 minutter til marengsen har fået farve.