Bagværk - Kringlen der aldrig mislykkes.
300 g hvedemel
200 g plantemargarine
2 æg
50 g gær
2 spsk sukker
Fyld:
75 g Kærgaarden smør
75 g sukker
½ stang vanilje
50 g rosiner
2 skrællede æbler (skæres tyndt i både)
thesukker
Æggene og gæren piskes sammen med sukker til gæren er opløst.
I en anden skål smuldres margarinen i melet.
Derefter æltes det hele sammen. Dejen deles i 2 dele.
Fyldet:
Smør og sukker røres godt sammen, vaniljen kommes i.
Dejen rulles ud til 2 stænger (ingen forhævning)
Fyldet lægges på, samt æbler og rosiner, dejen foldes om fyldet. Hæver 20 min.
Derefter pensles de 2 stænger med ½ æg. 2 spsk thesukker strøs ovenpå.
Bages ved 225ºC i 12 min. midt i ovnen.
Serveres lun.