Vandbakkelser kan også bruges i det salte køkken. Prøv at
bage lange eclairs til landgangsbrød. De små profiteroles er bagt med ost og
kaldes Gougères. De har fået lidt forskelligt fyld, så de kan serveres som tapas.
5-6 personer. Arbejdstid: 25 min. Bagetid: 60 min.
#
1 portion grunddej (se opskrift)
Pynt: 1 æg
2 spsk sesamfrø
1 spsk nigellafrø (jomfru i det grønne)
1 tsk flagesalt
Fyld (fx):
5-6 spsk mayonnaise eller dijonnaise
5-6 skiver lufttørret eller kogt skinke
10-12 skiver lufttørret pølse
10-12 skiver tomat
10-12 skiver italiensk mozzarellaost
friske krydderurter, spirer, salat rødløg, cornichoner,
agurk eller syltede grønsager
*
Fyld dejen i en sprøjtepose med en stor stjernetylle (2½
cm), og sprøjt den ud til 5-6 aflange brød (ca. 30 cm) på en bageplade med
bagepapir.
Pensl dejen med sammenpisket æg, og drys med sesam, nigella
og flagesalt.
Bag ved 160 °C varmluft i 50-60 min., til de er sprøde,
gyldne og gennembagte.
Sæt dem til afkøling på en bagerist.
Flæk vandbakkelserne med en skarp kniv, og smør bundene med
mayonnaise.
Fordel pålæg og pynt efter smag, og læg lågene på.
Server de skønne sandwich til frokost eller aften.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin