50 g gær
2 dl vand
500 g hvedemel
1 tsk salt
3 spsk sukker
1 spsk tørrede hakkede løg (ikke ristede)
50 g smør
2 æg
olie
Rør gæren ud i 1 tsk sukker og 2 dl håndvarmt vand.
Lad det stå til det skummer.
Hæld hvedemel, salt, resten af sukkeret samt løg i en skål.
Gnid smørret i
Pisk æggene og hæld det over sammen med gæren.
Ælt dejen og hæld den ud på et melet bord.
Den skal være glat og elastisk.
Lad den hæve tildækket med smurt husholdningsfilm i 20 minutter.
Slå dejen ned og del den i 4 dele, der igen formes til 16-18 boller.
Smør en bradepande eller 2 firkantede bageforme, grundigt med olie og læg dem side om side i panden.
Dæk den til og stil bollerne i køleskabet fra 2-24 timer.
Tag bollerne ud og lad dem stå ved køkkentemperatur i 10 minutter.
Pensl evt. med smeltet smør.
Bag dem i en varm ovn ved 200°C i 30 minutter.
Vend dem ud af formen og lad dem køle på bageristen.
Disse boller smager bedst med smør samt pølse eller ost.