Logo

Løgboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

50 g gær
2 dl vand
500 g hvedemel
1 tsk salt
3 spsk sukker
1 spsk tørrede hakkede løg (ikke ristede)
50 g smør
2 æg
olie

Rør gæren ud i 1 tsk sukker og 2 dl håndvarmt vand.
Lad det stå til det skummer.
Hæld hvedemel, salt, resten af sukkeret samt løg i en skål.
Gnid smørret i
Pisk æggene og hæld det over sammen med gæren.
Ælt dejen og hæld den ud på et melet bord.
Den skal være glat og elastisk.
Lad den hæve tildækket med smurt husholdningsfilm i 20 minutter.
Slå dejen ned og del den i 4 dele, der igen formes til 16-18 boller.
Smør en bradepande eller 2 firkantede bageforme, grundigt med olie og læg dem side om side i panden.
Dæk den til og stil bollerne i køleskabet fra 2-24 timer.
Tag bollerne ud og lad dem stå ved køkkentemperatur i 10 minutter.
Pensl evt. med smeltet smør.
Bag dem i en varm ovn ved 200°C i 30 minutter.
Vend dem ud af formen og lad dem køle på bageristen.
Disse boller smager bedst med smør samt pølse eller ost.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.783 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her