Logo

Kringle med creme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 ½ dl mælk
50 g gær
150 g margarine
450 g hvedemel (7 ½ dl)
½ tsk salt
2 spsk sukker
2 æg

Fyld:
3 æg
2 spsk sukker
1 ½ spsk Maizena
3 dl mælk
½ tsk vaniljesukker

100 g rosiner
æg til pensling

Mælken lunes og gæren udrøres heri.
Margarinen smuldres i melet.
De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes let sammen.
Stilles til hævning et lunt sted ca. 30 min.

Creme:
Æg og sukker piskes sammen i en gryde.
De øvrige ingredienser tilsættes.
Alt bringes lige til kogepunktet under stadig piskning.
Cremen køles.

Dejen udrulles tyndt til en aflang plade. Cremen lægges på midten,
rosinerne drysses over.
Dejen trilles sammen på langs og formes til en kringle på pladen.
Efterhæver ca. 15 min.
Pensles med æg.
Bagetid ca. 25 min. ved 200°C.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.130 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her