1 ½ dl mælk
50 g gær
150 g margarine
450 g hvedemel (7 ½ dl)
½ tsk salt
2 spsk sukker
2 æg
Fyld:
3 æg
2 spsk sukker
1 ½ spsk Maizena
3 dl mælk
½ tsk vaniljesukker
100 g rosiner
æg til pensling
Mælken lunes og gæren udrøres heri.
Margarinen smuldres i melet.
De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes let sammen.
Stilles til hævning et lunt sted ca. 30 min.
Creme:
Æg og sukker piskes sammen i en gryde.
De øvrige ingredienser tilsættes.
Alt bringes lige til kogepunktet under stadig piskning.
Cremen køles.
Dejen udrulles tyndt til en aflang plade. Cremen lægges på midten,
rosinerne drysses over.
Dejen trilles sammen på langs og formes til en kringle på pladen.
Efterhæver ca. 15 min.
Pensles med æg.
Bagetid ca. 25 min. ved 200°C.