½ kg rå marcipan
175 g flormelis
ca. ½-1 æggehvide
ca. 100 g nougat
Ælt marcipan og flormelis godt sammen.
Pisk æggehviden let sammen og ælt den i lidt ad gangen.
Dejen skal være blød, men ikke klistret.
Læg evt. kransekagemassen i køleskabet en times tid, så er den lettere
at arbejde med.
Rul kransekagen i 2 cm tykke pølser.
Lav et snit midt i pres ud til siderne så nougaten kan lægges i.
Pres kransekagen op om, de bliver lidt trekantede.
Bag ved 210°C ca. 11-12 min.
Når stængerne er kølet af skæres de i passende stykker.
Man kan dyppe eller pensle med chokolade efter behag.
Tips: I stedet for nougat kan man bruge pistacie eller cognacmarcipan,
det fås i plastikpose klar til at presse i, når man har lavet snittet i de 2
cm tykke marcipanpølser.
Det grønne pistaciemarcipan giver en fin virkning på toppen af
stykkerne, her kan man så med fordel have chokoladen på bunden af
stykkerne.
½ kg marcipan giver ca. 45-50 stykker på ca. 4-5 cm.