Vask og skrub 1-2 usprøjtede appelsiner.
Skræl dem, så den hvide hinde ikke kommer med.
Bring skallerne i kog i en sirup af 800 g sukker til 1 liter vand.
Si siruppen fra.
Lad skallerne tørre i en 80-100 °C varm ovn i ca. 3 timer.
Mal skallerne fint og opbevar appelsinstøvet/pulveret i en tætsluttende beholder.
200 g kransekagemasse blandes med 1-2 tsk appelsinstøv.
Se opskrift på:
KransekagemasseINFO: En kransekage er en kage af mandler, sukker og æggehvide.
Dejen fremstilles af meget fint hakkede (blendede) mandler, sukker
og æggehvide som røres sammen. Dejen kan også laves af marcipan; så skal der anvendes
mindre sukker.
Man kan også købe en bageklar kransekageblanding.
Fremstillingen: Den klistrede dej rulles ud i fingertykke pølser,
som lægges i ringform og bages
Ringene stables til en kegleformet (konisk) konstruktion
De holdes sammen af og pyntes med flormelisglasur og pyntes med
danske flag eller anden passende pynt
På toppen sættes en figur, som passer til lejligheden
Kransekage er først og fremmest en skandinavisk tradition, og
kagen serveres ofte ved højtider som nytår, bryllupper og konfirmationer.
Kransekager kan også købes hele eller i små aflange stykker.