16 stk. Tilberedningstid: ca. 25 min. Hævetid: ca. 45 min.
Bagetid: 7-8 min. Fryseegnet.
#
100 g smør eller margarine
3 dl mælk
50 g gær
2 tsk salt
3 spsk kommen
ca 500 g hvedemel (8 dl)
Til pensling:
1 æg
3 spsk kommen
*
1. Smelt fedtstoffet i en lille gryde og bland det med
mælken.
Udrør gæren heri.
Tilsæt salt og kommen og rør halvdelen af melet i.
2. Rør resten af melet i til dejen er blank og ensartet.
Del den i 16 portioner som rulles til fingertykke stænger.
3. Form dem til kringler som lægges på bagepladen beklædt
med bagepapir.
4. Lad dem hæve på et lunt sted i 45 min.
5. Pensl kringlerne med sammenpisket æg og drys dem med
kommen.
Bag dem i midten af ovnen ved 225-250 °C i 7-8 min.