Frokostbrød med mange fibre
1 brød. Tilberedningstid: 15-20 min. Hævetid, i alt: 1½ time.
Bagetid: 40-50 min. Fryseegnet.
#
50 g gær
2 dl vand
½ liter kærnemælk
1 spsk kommen
2 tsk salt
1 tsk sukker
75 g knækkede hvedekerner (1 dl)
500 g sigtemel (ca. 8 dl)
ca. 350 g rugmel (knap 6 dl)
Til pensling:
3-4 spsk mælk
3 spsk knækkede hvedekerner
*
1. Udrør gæren i det lune vand.
Kom kærnemælken i sammen med kommen, salt, sukker og
knækkede hvedekerner.
Bland sigtemelet i og tilsæt rugmelet lidt ad gangen.
Ælt dejen godt sammen.
2. Stil dejen til hævning på et lunt sted i ca. 1 time.
Ælt dejen let sammen og form den til et aflangt brød.
Lad brødet efterhæve ½ time på bageplade belagt med
bagepapir.
3. Snit brødet med en skarp kniv.
Pensl det med mælk og drys knækkede hvedekerner på.
Bag det i en 200 °C varm ovn i 40-50 min.