Server cupcakes med juletræer som dessert en af juledagene.
18 små cupcakes:
225 g usaltet smør
225 g sukker
225 g hvedemel
1 ½ tsk bagepulver
4 æg
1 tsk vaniljeekstrakt
Pynt:
175 g hvid fondant
175 g grøn fondant
2 spsk hindbærmarmelade
farvede sukkerkugler
Varm ovnen op til 175°C og læg 18 små papirforme i minimuffinforme.
Bland de tørre ingredienser i en skål.
Rør alle ingredienser kagerne sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter.
Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.
Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.
Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.
Drys flormelis på to stykker bagepapir.
Rul den hvide fondant ud (tykkelse: 3 mm).
Skær 18 cirkler (diameter: 4,5 cm) ud og læg dem på det ene stykke bagepapir.
Rul den grønne fondant ud (tykkelse: 3 mm).
Tryk små juletræer ud med en kageudstikker og læg dem på det andet stykke bagepapir.
Pensloverfladen af hver muffin med lidt marmelade.
Læg en hvid cirkel oven på hver kage og pynt med et juletræ og sukkerkugler. Opbevar kagerne uden pynt i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.
Variationer:
Julecupcakes med ingefær og rosiner
Følg basisopskriften.
Tilsæt 2 tsk stødt ingefær til de tørre ingredienser og fold 100 g rosiner i dejen, når den er rørt sammen.
Julecupcakes med appelsin og citron
Følg basisopskriften.
Tilsæt 1 spsk revet skal fra en usprøjtet appelsin og 1 spsk revet skal fra en usprøjtet citron, når dejen er rørt sammen.
Julecupcakes med hvid chokolade
Følg basisopskriften.
Fold 100 g hvide chokoladeknapper i dejen, når den er rørt sammen.