Traditionelt gemmer man en mønt og en ring i irske rosin kager. Den, der får ringen, bliver snart gift, og den, som finder mønten, bliver hurtigt rig.
12 cupcakes:
100 g rosiner
100 g lyse rosiner
100 g korender
2 ¼ dl sort te
450 g hvedemel
1 tsk allehånde
75 g brunt sukker
1 tsk bagepulver
1 knsp salt
1 æg
115 g usaltet smør, smeltet
Læg frugterne i blød i teen i en skål.
Lad det trække natten over eller i mindst 6 timer.
Varm ovnen op til 200°C og smør en muffinform med 12 huller med lidt olie.
Bland de tørre ingredienser i en stor skål.
Rør æg og smør sammen i en anden skål.
Tilsæt de opblødte frugter og bland det godt.
Fold melblandingen i og fordel dejen i formen.
(Læg eventuelt en ring i en kage og en mønt i en anden.)
Bag kagerne, til de får en mørk gylden farve.
Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter.
Vip kagerne ud på en rist. Server dem med smør.
Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i op til 5 dage eller frys dem i op til 3 måneder.
Variationer:
Irske rosincupcakes med sukkerglasur
Følg basisopskriften.
Lav glasur: Bland 2 spsk kogende vand med 1 spsk sukker.
Pensl glasuren på kagerne, mens de stadig er varme og står i formen.
Stil formen tilbage i ovnen et par minutter, så glasuren stivner og bliver skinnende brun,
Irske rosincupcakes med whiskeyglasur
Følg basisopskriften. Lav glasur:
Bland 2 spsk varm irsk whiskey med 1 spsk sukker.
Pensl glasuren på kagerne, mens de stadig er varme og står i formen.
Stil formen tilbage i ovnen et par minutter, så glasuren stivner og bliver skinnende brun.
Irske rosincupcakes med abrikos
Følg basisopskriften.
Tilsæt 100 g hakkede tørrede abrikoser til de andre tørrede frugter.
Øg mængden af sort te til 3 dl.