Kagebunde:
5 æggehvider.
50 g + 100 g sukker.
100 g groft malede mandlere
40 g hvedemel
Kagecreme:
450 g god hvid chokolade.
½ l piskefløde.
½ l cremefraiche 38% .
2 hele æg .
5 blade husblas.
1 dl creme de bois (skovbærlikør) eller anden frugtlikør
200 g ribs
Kagebunde:
Æggehvider og de 50 g sukker piskes hvide. Hvedemel, de 100 g sukker og mandler røres sammen, og æggehvidemassen røres i. Dejen bages i små, smurte og meldryssede kageforme ved 180ºC i ca. 14 minutter.
Kagecreme:
Ribs skylles og renses for stilke, kommes i en gryde med lidt sukker og vand, bringes til kogepunktet og stilles til side. Chokolade smeltes i vandbad ved hyppig omrøring på lavt blus. Fløde og cremefraiche piskes i til en cremet konsistens. Læg husblasen i en skål med koldt vand. Æggene piskes luftige og røres i. Chokoladen piskes i. Varm likøren op næsten til kogepunktet, knug husblasen fri for vand og opløs den i likøren. Rør likøren i chokoladeblandingen. Sigt væden fra ribsene og vend bærrene i blandingen. Flæk de bagte bunde og læg dem sammen med cremen. Pynt med rysteribs og et mønster tegnet med den siede ribssaft. Det gør du ved først at tegne en ring afribssafti cremen og dernæst trække saften i mønster med en gaffel.
--