(48 stk)
25 g gær,
100 g smør,
3 spsk honning,
2 ½ dl mælk,
1 knsp salt,
1 tsk stødt kardemomme,
7-8 dl hvedemel.
Gæren smuldres i en skål. Smelt smør med honning, tilsæt mælken, lad det blive lunkent og rør det gradvist sammen med gæren. Tilsæt salt, kardemomme samt ⅔ af melet og arbejd det hurtigt sammen. Dejen hæver i skålen på et lunt sted - 40 minutter under et viskestykke. Drys bordet med lidt hvedemel og ælt det sidste hvedemel i. Del dejen i to ruller som hver deles i 12 boller. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve et kvarter. Bag ved 250º i 8-10 minutter. Tag dem ud og lad dem køle af. Del dem med en gaffel og bag dem ved 200º til de er gyldne. Lad dem derefter tørre ved 100º med åben ovnlåge - kig til dem hvert 5. minut.
Tips: Kardemomme kan erstattes med kanel.