1-2 brød. Tilberedningstid: 35-40 min. Hævetid, i alt: 1
time. Bagetid: 35-40 min. Fryseegnet.
#
75 g smør
1 dl vand
½ liter skummetmælk
50 g gær
ca. 1 kg hvedemel (16-18 dl)
3 tsk salt
½ tsk oregano
2 spsk syltet rød peberfrugt
1 gulerod
1 tsk paprika
2 løg
2 spsk frysetørret dild, purløg og persille (blandet)
*
1. Smelt smørret og tilsæt vand og mælk til væsken er
fingervarm, udrør gæren heri.
2. Tilsæt halvdelen af melet samt salt.
Slå dejen godt sammen.
Ælt dejen med lidt mere af melet og stil den så til hævning
på et lunt sted i ca. ½ time.
3. Hak syltet peberfrugt og bland det med groftreven gulerod
og paprika samt 1 dl af melet.
Pil løget og riv det.
Bland det med de tørrede krydderurter samt resten af melet.
4. Ælt den hævede dej let sammen og del den i to portioner.
Ælt den ene portion sammen med syltet peberfrugt og gulerod.
Den anden med løg og krydderurter.
5. Rul hver portion ud til en aflang plade.
Læg den ene på den anden og rul sammen, som til en roulade.
Skær evt. igennem til 2 brød.
6. Lad dem efterhæve på bagepapir i 30-40 min.
Pensl med lidt mælk og prik eller snit brødene.
Bag på nederste rille i ovnen ved 200 °C i 35-40 min.