2 dl letmælk
½ dl kærnemælk eller et andet surmælksprodukt
2 spsk olie
25 g gær
100 g fint reven gulerod
11/4 tsk salt
120 g fuldkornshvedemel
400 g hvedemel
æg til pensling
Kom mælk, kærnemælk og olie i en stor skål og lun væsken ved 900W i mikroovnen i 45 sek.
Smuldr gæren i mælken og rør til gæren er opløst.
Riv gulerødderne fint.
Tilsæt gulerødder, salt, fuldkornshvedemel og hvedemel og ælt dejen godt sammen.
Læg dejen i skålen, tildæk og sæt skålen i mikroovnen ved 900W i 15 sek.
Lad derefter dejen hvile i 8 min.
Mikrobølg igen ved 900W i 10 sek.
Lad dejen hvile yderligere 8 min.
Dejen kan hæves på normal vis i ca. 45 min.
Slå dejen ned og læg den på bagepapir på den lave rist.
Lad dejen efterhæve på normal vis i ca. 20 min.
Rids brødet og pensl med æg.
Sæt brødet på risten i en kold ovn og bag brødet ved 210°C varmluft og 150 W mikrobølger i 25 min.
Fjern bagepapiret efter 20 min., ellers bliver brødet blødt i bunden.
Sluk ovnen, men lad brødet bage færdig ved eftervarmen i 5 min.
Brødet kan bages på normal vis ved 200°C i ca. 30 min.
Hævning af gærdej:
Kom gærdej af 500 g hvedemel i en skål og tildæk.
Mikrobølg ved 900 W i 15 sek. Lad dejen hvile i 8 min.
Mikrobølg igen ved 900 W i 10 sek. Lad dejen hvile i yderligere 8 min.
Slå dejen ned, form den og lad den efterhæve på normal vis.
Gærdej af større mængder hvedemel kan mikrobølges i op til 20 sek. af gangen.