Logo

Gærbrød i mikro

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 dl letmælk
½ dl kærnemælk eller et andet surmælksprodukt
2 spsk olie
25 g gær
100 g fint reven gulerod
11/4 tsk salt
120 g fuldkornshvedemel
400 g hvedemel
æg til pensling

Kom mælk, kærnemælk og olie i en stor skål og lun væsken ved 900W i mikroovnen i 45 sek.
Smuldr gæren i mælken og rør til gæren er opløst.
Riv gulerødderne fint.
Tilsæt gulerødder, salt, fuldkornshvedemel og hvedemel og ælt dejen godt sammen.
Læg dejen i skålen, tildæk og sæt skålen i mikroovnen ved 900W i 15 sek.
Lad derefter dejen hvile i 8 min.
Mikrobølg igen ved 900W i 10 sek.
Lad dejen hvile yderligere 8 min.
Dejen kan hæves på normal vis i ca. 45 min.
Slå dejen ned og læg den på bagepapir på den lave rist.
Lad dejen efterhæve på normal vis i ca. 20 min.
Rids brødet og pensl med æg.
Sæt brødet på risten i en kold ovn og bag brødet ved 210°C varmluft og 150 W mikrobølger i 25 min.
Fjern bagepapiret efter 20 min., ellers bliver brødet blødt i bunden.
Sluk ovnen, men lad brødet bage færdig ved eftervarmen i 5 min.
Brødet kan bages på normal vis ved 200°C i ca. 30 min.
Hævning af gærdej:
Kom gærdej af 500 g hvedemel i en skål og tildæk.
Mikrobølg ved 900 W i 15 sek. Lad dejen hvile i 8 min.
Mikrobølg igen ved 900 W i 10 sek. Lad dejen hvile i yderligere 8 min.
Slå dejen ned, form den og lad den efterhæve på normal vis.
Gærdej af større mængder hvedemel kan mikrobølges i op til 20 sek. af gangen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.005 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her