Logo

Friturekogte hyldeblomster i beignetdej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Beignetdej:
500 g hvedemel
30 g sukker
10 g salt
1 æg
1 øl
4 dl lunkent vand
1 dl olie
4 æggehvider stiftpiskede

 
Rør alle ingredienserne til dejen undtagen de piskede hvider godt sammen og lad dejen hvile en time.
Vend herefter de stiftpiskede hvider i dejen.
Dyp nu blomsterne ned i dejen - hold i stilken og dyp, til blomsten er helt dækket - og kog dem gyldne i friture-gryden i olie.
Læg blomsterne op på fedtsugende papir efterhånden som de bliver færdige.
Blomsternes aromatiske duft forstærkes af at være omsluttet af dejen og varmen.
Servér dem varme som dessert med et drys sigtet flormelis.
Hertil kan man evt. drikke et glas kølig østrigsk eller tysk hvidvin, der er krydret med skovmærker:
Tilsæt en flaske vin et par stilke skovmærker. Lad vinen stå til dagen efter, og nyd den så kølig til de sprøde hyldeblomster.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.010 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her