Dej:
200 g hvedemel
125 g smør
75 g sukker
korn fra 1 vaniljestang
saft fra ½ citron
Fyld:
4 æg
150 g flødeost light
1 ½ dl cremefraiche 18%
skal og saft fra 1 citron
100 g sukker
2 spsk Maizena
pynt (kan udelades):
1 ren citron skåret i tynde skiver
150 g sukker
Dej:
Ælt alle ingredienser hurtigt sammen og læg dejen på køl 1 time.
Rul dejen tyndt ud og beklæd en tærteform med dejen.
Sæt den på køl mens cremen tilberedes.
Fyld:
Pisk æggeblommerne med det øvrige og vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i.
Kom fyldet i tærteformen, der bages i en varm ovn, 180°C i 30-40 min.
Pynt:
Kog sukker med citronskiver ne indtil det begynder at karamelisere og ligne tykt syltetøj.
Smør det på den letafkølede tærte og server kagen, når citronglaseringen er stivnet let.