Virkelig skønne flutes med helt vildt sprød skorpe.
#
8 g gær
6 dl koldt vand
2 tsk maltsirup (kan undlades eller erstattes med honning)
350 g fuldkorns speltmel
100 g skårne rugkerner
1 spsk flagesalt
ca. 300 g hvedemel
*
1. Gær opløses i vandet.
Maltsirup tilsættes.
Skårne rugkerner og speltmel røres forsigtigt i med
dejkroge.
Saltet blandes i hvedemelet og det røres i dejen.
2. Dejen æltes med dejkroge i ca. 10 minutter, indtil dejen
slipper skålens kanter.
Dejen stilles på køl i ca. 12-14 timer overdækket med evt.
husholdningsfilm.
3. Små tre timer inden de færdige flutes skal serveres,
tages dejen ud af køleskabet og stilles på køkkenbordet, til
"opvågning", i 1 time.
4. Efter den ene time vendes dejen forsigtigt ud på et
meldækket bord og vendes/foldes 6-8 gange ind over sig selv.
5. Dejen deles i tre dele og formes til flûtes, som ligges
ned i en flûtes bageplade med bagepapir, hvorefter de skal hæve tildækket i 1
time.
6. Ovnen tændes på 250 °C almindelig ovn, dvs uden varmluft.
Pensl brødet med vand og drys fuldkornshvedemel på.
7. Når ovnen er varm kommes de tre flutes i ovnen og der
skrues ned på 220 °C.
De bages i ca. 20-25 minutter, indtil de er sprøde og
gyldne.